Familiens fiskeboller i karrisaus med bacon, brokkoli og ovnsbakte poteter
![](http://lofoten-stage.george.no/wp-content/uploads/2018/02/Lofoten-Fiskeboller-1-640x427.jpg)
Har du glemt hvor godt det smaker med fiskeboller? Denne freshe oppskriften er en skikkelig smaksopplevelse, og må prøves. Perfekt som ett av ukens fiskemåltid.
- Porsjoner
- 4 porsjoner
- Tidsbruk
- 30 min
- Legg de nyvaskede potetene på et stekebrett og hell over god olivenolje.
- Dryss over salt og pepper, og tilsett gjerne rosmarin eller timian.
- Ovnsbak på 180 grader til de er møre og gylne.
- Små nypoteter trenger ca. 15- 20 minutter, mens mellomstore poteter trenger 45- 55 minutter.
- Smelt smøret til sausen i en kasserolle.
- Tilsett karri og la det frese litt under omrøring.
- Visp inn melet og spe med kokekraft (visp hele tiden for å unngå klumper).
- Spe med melken og la sausen småkoke i 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Virker sausen tykk kan du tilsett litt kraft eller melk.
- Legg fiskebollene over i sausen og la dem godgjøre seg der frem til servering.
- Sprøstek bacon, og la de renne av på kjøkkenpapir, før du skjærer skivene i små biter.
- Pynt fiskebollene med hakkede urter som gressløk eller persille, baconbiter og noen små smørdampede brokkolibuketter.